ERP Komitesi, Çankaya Üniversitesinde Endüstri Mühendisiği öğrencileriyle buluştu.



Çankaya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu, Üniversite bünyesinde kurulan ilk topluluk olmanın motivasyonu ile çalışmalarını sürdürüyor,  topluluğun hedefi, genç mühendis adaylarını, meslektaşları ile ve deneyimli mühendislerle iletişimlerini sağlayarak deneyim paylaşımına imkan sağlamak.

30 Nisan 2014 tarihinde ‘Çestival’ adıyla gelenekselleşen Çankaya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu Eğitim Festivalisi’nin altıncısı 200’e yakın öğrenci ve akademisyen katılımıyla gerçekleştirildi. Daha önceki senelerde festival günleri süresince, Six Sigma ve İnovasyon, ISO 9001 ve İç Tetkik Eğitimi, OHSAS 18001 ve ISO 14001, CRM sertifikalı eğitimler de verilmiş.
Bu seneki festivalde, Anatolian Baloons CEO’su Dr. Halil Uluer, ERP Komitesi Koordinatörü Göker Sarp ve Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner konuşmacılar arasında yer aldı. Konuşmacıları tüm dönemlerden arkadaşlarımızla bir araya gelerek iş ve hayat yaşamında ki tecrübelerini paylaştı.


ERP üreticileri 21 Mayıs Çarşamba günü İstanbul’da toplanıyor.


Türkiye’de faaliyet gösteren ERP üreticileri ve hizmet sağlayıcıları yılda bir kez toplanıyor. Bu yılki ERP Komitesi ERP üreticileri ve hizmet sağlayıcıları kurul toplantısı 21 Mayıs Çarşamba günü İstanbul’da düzenleniyor olacak. ERP pazarındaki ürünlerin temsilcilerinin yer aldığı kurul toplantılarında sektör ve pazarı geliştirici faaliyetler planlanıyor ve bilgi alış verişinde bulunuluyor.

Bu yıl düzenlenecek kurula katılacak firmalar: ABAS Türkiye, Acron, Admin Yazılım, Akdatasoft Atineva, Bilişim, Bthaber, Çözümevi, Datatraining, Dengenet, Detaysoft, Ebimtes, Editör, ETG, Fit Consulting, Giltaş, IAS, IBM Türkiye, İletişim Yazılım, Inspark, Kora, Link Bilgisayar, Login Yazılım, Logo, Microsoft Türkiye, Nebim, Netsis, Oracle Türkiye, Planet Yazılım, SDN, Teknosol, Verimsoft, Viasoft, Workcube

Kurumsal Çözüm Önerileri Rehberi Yayınlandı.


Rekabetçiliğin ve sürdürülebilir ekonomik büyümenin en önemli sağlayıcılarından olan verimlilik artışının yaratılmasında anahtar rol oynayan bilgi ve iletişim teknolojileridir. Günümüzde bilişim teknolojileri ve kurumsal çözümler tüm dünyada en çok yatırımın yapıldığı, dolayısıyla son derece hızlı gelişmelerin ve değişimlerin olduğu bir alan özelliğindedir. Bu nedenle, bu alanda doğru zamanda, doğru yatırımların yapılması, aksatılmadan sürdürülebilmesi ve kalitesinin arttırılması için doğru planlamaların yapılması kaçınılmaz bir zorunluluk olarak ortaya çıkmaktadır.

 

Bu unsurlar dikkate alınarak, ERP Komitesinin vizyonu “Şirketlerin verimlilik artışı gereksinimleri ve geleceğe dair yatırımları doğrultusunda, kurumsal yönetim sistemlerini oluşturmaları ve geliştirmeleri için gerekli bilgilere ulaşmalarını sağlamak, destekleyici ve geliştirici hizmetler üretmek ve bunları güncel tutmalarına yardımcı olmak” olarak ifade edilebilir. Bu vizyon çerçevesinde 2012-2014 periyodunu kapsayan Stratejik Faaliyet Planı kapsamında, stratejik amaçlar saptanmıştır.