Networking Breakfast etkinliğinin ardından...


07 Temmuz tarihinde İstanbul’da ERP Komitesi’nin Networking Breakfast etkinliği düzenlendi ve moderatörlüğünü IT Advisor Genel Yayın Koord. İlkay Zaman üstlendi.

Etkinliğe, İstanbul’dan Acemar Grup, MS Dynamics İş Ortağı - AGC Yazılım, Avnet, MS Dynamics İş Ortağı - Axis, Ayasof Yazılım, BMI Danışmanlık, Boer Elektronik, Netsis Fusion İş Ortağı - Dengenet, Netsis Fusion İş Ortağı – Ebimtes, Editel Turkey, Oracle JD Edwards İş Ortağı – Era, ERP Haber, MS Dynamics İş Ortağı – ETG, Farplas, SAP İş Ortağı - FIT Consulting, Global Yapı, Grafikers, Güney Bilgi İşlem, Logo İş ortağı – Hermes Bilişim, IAS, IFS Türkiye, Infodrom, İnnoaktif , Karamancı Holding, Milenyum Danışmanlık, Mira Yazılım, Natica – Oracle İş
Ortağı
NETSİS, Novalab Teknoloji, nt, SAP Türkiye, Saran Holding, Sürat Teknoloji, Tekimed, Logo İş Ortağı – Temasoft, Tübitak, Türk Mesh, Unmaş, VAV Global  Investment, Workcube, Yazevi, YKM, Bursadan Aslanoba Gıda, Logo İş Ortağı - İletişim Yazılım, Çorlu’dan Akdatasoft firmalarından ERP Profesyonelleri, Bilişim Dernek temsilci ve üyeleri (YASAD, BİYESAM, TBD), Bilgi İşlem ve Firma Yöneticileri katılım gösterdi.


Etkinliğin açılış konuşmasını İlkay Zaman yaptı ve ERP Komitesi Koordinatörü Göker SARP, Komitenin geçtiğimiz 4 aylık dönemde gerçekleştirdiği faaliyetler ile ilgili bilgileri paylaştı. Misafir Konuşmacımız Oğuz Değirmencioğlu ile birlikte Türkiyedeki ERP firmalarının temellerinin atıldığı 1980’li yılların başlarından, Servisbüro döneminden itibaren Altos mikrociplerinin ithalatçı firması UTE, Türkiye’nin ilk iş uygulamaları firması Si-Ta, Link’in kuruluş dönemi, O dönemdeki database erişim metodları, günümüzdeki ERP projeleri ve Cloud Computing konularıyla ilgili sohbet etme ve Türk Bilişim tarihinde seyahat etme şansımız oldu.

İkinci bölümde, İş Uygulamalar ve yerel Pazar hakkında fikir alışverisi ve geliştirecek işbirlikleri üzerinde duruldu. Networking buluşmaları İstanbul dışındaki şehirlerde de devam ediyor olacak.


Katılımcıların, Networking Breakfast ile ilgili düşüncelerini sizlerle paylaşıyoruz.

 “Komite’nin çok iyi işler çıkarabileceğini düşünüyorum. Komite’den 6 aydır bilgi sahibiyim.”

Murat Yaşar Bayrak – Tübitak


“ERP Sistemine ait tanıtımlarının video olarak komitenin web sitesine konulması gerekir. ERP bağlantılı konularda yatırım geri dönüşlerinin sonuçlarının paylaşıldığı yapı olmalı. ERP seçim kriterleri de bu sonuçların üzerine kurulmalıdır.”

Özkan Yurttaşer – UNMAŞ (Uno) Bilgi Sistemleri Md.


“Komite’nin ilk defa bir etkinliğine katıldığım için çok mutluyum. Güzel bir girişim ve işbirliği olduğunu düşünüyorum.”
Oğuz Tırpançeker – Tekimed (BİYESAM ve YASAD Üyesi)


“Güzel bir girişim ve işbirliği olduğunu düşünüyorum.”

Derya Özcan – Acemar Group Muhasebe Md.


“ERP ile ilgili kamuoyunu bilgilendirebilecek, fikir verebilecek faaliyetlerin olmasını çok olumlu buluyorum.”
Hüseyin Akhan – ETG Yönetici Ortak


“Üniversite – Sanayi işbirliğinin artırılması ve yazılım projelerinin üniversite Ar-Ge desteğiyle yürütülmesi taraftarıyım.”
Metin Zontul – İstanbul Aydın Ünv. Yrd. Doç. Dr.


“Sektörün Pazar verilerinin toplanması ve analizlerinin yayınlanması konusunda ciddi beklentilerim var.”
Cenk Terim – Dengenet Yönetici ortak


“Komiteye başarılar dilerim. Türkçeleşmeye özen gösterelim derim”
Kenan Berkdemir – Milenyum Danışmanlık

“Komite’nin faydalı olduğunu ve güzel bir işbirliğinin yolunu açtığını düşünüyorum. ERP konusunda sektörde bilgi kirliliğini engeleyebilecek projelerin gerçekleşmesine destek vermek isterim.”
Taner Kayman – Hermes Bilişim

“Bizi biraraya getirebildiği için ERP Komitesine teşekkür ediyorum.”
Öznur Tekiner – IFS Türkiye Pazarlama Müdürü


“Çok faydalı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum”
Taner Baysa – Temasoft Yönetici Ortak
“Hedefine ulaşan bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.”
Yasin Aşır - Avnet

“Başarılı ve fayda sağlayacak bir girişim.”
Gökhan Can – AGC Yazılım Yönetici Ortak