ERP Pazarı Çalışma Grubu {ERP Market in Turkey Working Group}


Dünyada 90’lı yıllarda üretim planlama sistemlerini desteklemek amacıyla ortaya çıkan ERP uygulamaları, zaman içerisinde sadece şirket operasyonlarının yönetildiği entegre bir uygulama yazılımı olmaktan çıkarak, bugün kurumların ürettikleri tüm değer zinciri ile etkin iletişim kurabilen bir sistem haline geldi. 

“ - ERP pazarı, dünya genelinde belirli bir kullanım yaygınlığına ulaşmış durumda, Türkiye’de şirketlerdeki ERP kullanımı ise halen beklenen, hayal edilen düzeylerde değil.”

Türkiye’de henüz büyük şirketlerin tamamı ERP kullanmıyor, kobiler’de kullanım oranı daha düşük ve  küçük ölçekliler firmalarda ise nadiren ERP kullanan firmalara raslayabiliyoruz.


Türkiye’nin dünya ekonomisi ile entegrasyonunun 2 000’li yılların başına  kadar sınırlı kalması, henüz endüstri topluluğu yolculuğumuzun başlarında olmamız, Türkiye’deki mevcut dış kaynaklı sermayenin azlığı, firmaların Kurumsal İş Çözümlerine kanalize ettikleri finansal kaynaklarının sınırlı olması, ERP sistemlerinin Türkiye’de yaygınlaşmasını  yavaşlatmış ve geciktirmiştir. Bu koşullara rağmen, Yurtiçi ve Yurtdışı kaynaklı olarak ERP çözümlerinin firmalara sağladığı katkılar ve alınan sonuçların duyulması ile son bir iki yıl içinde Türkiye’de ERP kullanımının gelişimi hızlanmıştır.

 

ERP Pazarı Çalışma Grubu, Türkiye ülke genelindeki ERP pazarına ışık tutmak, hızlı büyüyen ve bu zorlu pazardaki ERP üreticilerini ve pazar paylarını bilmeniz için çalışmalarına başlıyor.

 
Bu çalışma grubunda yer almak için lütfen Çalışma Grubu Kayıt Formunu eksiksiz doldurunuz.
 
 
Çalışma Grubu Kayıt Formu