ERP Komitesi, Çankaya Üniversitesinde Endüstri Mühendisiği öğrencileriyle buluştu.



Çankaya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu, Üniversite bünyesinde kurulan ilk topluluk olmanın motivasyonu ile çalışmalarını sürdürüyor,  topluluğun hedefi, genç mühendis adaylarını, meslektaşları ile ve deneyimli mühendislerle iletişimlerini sağlayarak deneyim paylaşımına imkan sağlamak.

30 Nisan 2014 tarihinde ‘Çestival’ adıyla gelenekselleşen Çankaya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu Eğitim Festivalisi’nin altıncısı 200’e yakın öğrenci ve akademisyen katılımıyla gerçekleştirildi. Daha önceki senelerde festival günleri süresince, Six Sigma ve İnovasyon, ISO 9001 ve İç Tetkik Eğitimi, OHSAS 18001 ve ISO 14001, CRM sertifikalı eğitimler de verilmiş.
Bu seneki festivalde, Anatolian Baloons CEO’su Dr. Halil Uluer, ERP Komitesi Koordinatörü Göker Sarp ve Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner konuşmacılar arasında yer aldı. Konuşmacıları tüm dönemlerden arkadaşlarımızla bir araya gelerek iş ve hayat yaşamında ki tecrübelerini paylaştı.




Göker SARP konuşması sırasında , ERP Komitesi ve işlevleri, Dünya’da ve Türkiye’de ERP’ nin gelişimi, Kurumların ERP ihtiyacı, ERP proje ekibi , profilleri ve görevleri, proje yönetimi, evreleri, canlı kullanım evresi, ERP projesi tipleri, ERP projelerinde başarı ve başarısızlık faktörleri, ERP satın alma süreci ,seçim danışmanlığı ve platformlar konularına değindi. Ayrıca katılımcı akademisyen ve öğrencilere, ERP sektöründe hizmet veren şirketlerin yapısını, kariyer olanaklarını, öğrencilere sahip olmaları gereken donanımları ve sektördeki ihtiyaç duyulan eleman profillerine yönelik açıklamalarda bulundu. Üniversite yönetimi, Endüstri Mühendisliği bölümü ve topluluğu temsilcileriyle gün boyu bilgi alış verişinde bulunan SARP, Çankaya Üniversitesi ile başlayan bu iletişimin karşılıklı olarak devam etmesini umduğunu sözlerine ekledi.