ERP üreticileri 21 Mayıs Çarşamba günü İstanbul’da toplanıyor.


Türkiye’de faaliyet gösteren ERP üreticileri ve hizmet sağlayıcıları yılda bir kez toplanıyor. Bu yılki ERP Komitesi ERP üreticileri ve hizmet sağlayıcıları kurul toplantısı 21 Mayıs Çarşamba günü İstanbul’da düzenleniyor olacak. ERP pazarındaki ürünlerin temsilcilerinin yer aldığı kurul toplantılarında sektör ve pazarı geliştirici faaliyetler planlanıyor ve bilgi alış verişinde bulunuluyor.

Bu yıl düzenlenecek kurula katılacak firmalar: ABAS Türkiye, Acron, Admin Yazılım, Akdatasoft Atineva, Bilişim, Bthaber, Çözümevi, Datatraining, Dengenet, Detaysoft, Ebimtes, Editör, ETG, Fit Consulting, Giltaş, IAS, IBM Türkiye, İletişim Yazılım, Inspark, Kora, Link Bilgisayar, Login Yazılım, Logo, Microsoft Türkiye, Nebim, Netsis, Oracle Türkiye, Planet Yazılım, SDN, Teknosol, Verimsoft, Viasoft, Workcube

 
 
 
 
Geçen yıl düzenlenen toplantının misafir konuşmacısı Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tekbulut idi. Sn. Tuğrul Tekbulut Logo’nun kuruluşundan beri Türk Yazılım Sanayindeki gelişmeleri ve saptamalarını katılımcılarla paylaşmıştı. Konuşmasına ilişkin bazı önemli notları aşağıda bulabilirsiniz.
“ - Yazılım sektörüne mecburuz. Dünya’da sürekli kendini yenileyen bir ekonomi ile karşı karşıyayız. Buna karşın Türkiye’den ise inovasyon ekonomisi çıkması oldukça zor gözüküyor.
Bir ERP ürünü 8 ile 10 yıldan önce geliştiremezsiniz. Çünkü bu tür sistemlerin zaman içinde olgunlaşması gerekiyor
.…
Türkiye Yazılım Pazarının sorunları bizim işe başladığımız yıllardan beri aynı, o yıllarda Türkiye yatırım yapmak için turizmi seçmişti. Yazılım pazarına halen iş adamlarımız ilgi göstermiyor.
Bütün Dünya’da donanım pazarı, yazılım pazarına büyüklük olarak eşit iken, Türkiye’de donanım pazarı, yazılım pazarının yaklaşık beş katıdır.

Artık bilgi ekonomisine geçmeliyiz…”