Türk yazılım sanayinin ilk üreticilerinden Cengiz Pak’ı kaybettik.

Türk yazılım sanayinin ilk üreticilerinden Cengiz Pak’ı kaybettik.

Cengiz Pak, 1980′de Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu, aynı yıl Eylül ayında, Oğuz Değirmencioğlu ile beraber Türkiye’nin ilk ticari yazılım üreticilerinden olan Sİ-TA şirketini kurdular.

1985 – 1994 yılları arasında yazılım ve donanım işi ile ilgili olarak Tekno Data şirketinde yönetici ortak olarak çalışan Cengiz Pak, 1994 yılında yazılım işine geri dönerek Metin Çobanoğlu ile birlikte Diyalog Bilgisayar firmasını kurdular. DOS ortamında çalışan MRP / ERP ürünü D7000 ürününü geliştiren Diyalog Bilgisayar, 2000’li yılların başında windows versiyonu olan dinamo ERP’yi geliştirdi. Cengiz Pak 2009 yılından itibaren Temel Teknoloji şirketi ve Freedom ERP ile yazılım ve ERP sektöründe devam ediyordu.


Yüzlerce ERP Projesinin içinde ERP, üretim ve yönetim danışmanı olarak yer alan Cengiz Pak, 2000′li yılların başında başlayan Yalınlaşma, Tedarik Zinciri Yönetimi, Stratejik Planlama ve Pazarlama konulu seminer ve workshoplarına devam ederken, 2009′da kendi adıyla başlattığı cengizpak.com.tr isimli bir blog’ unda sunumlarına, çeşitli konulardaki görüş ve analizlerine yer vermekteydi.

2 yorum: