BÜSEM & Teknolojik Grup işbirliğiyle Bilişim Akademisi 06 Kasım ‘da başladı.


Bilişim Sektör Akademisi Projesi e-ticaret, mobil teknolojiler, arge teşvikleri, bilgi güvenliği, satış mühendisliği, finans/ bankacılık teknolojileri, donanım sektörü ve teknolojileri, ERP Sistemleri, Telekom Teknolojileri, Bulut Bilişim, Yöneticilik ve Liderlik ile ilgili eğitimlerden oluşuyor. Program 6 hafta sürecek ve 06 Kasım – 13 Aralık tarihleri arasında Hafta içi Salı ve Perşembe günleri 18:30 – 21:30 saatlerinde gerçekleşecek. Bu eğitim programı, Bilişim Sektöründe çalışan, Kurumsal Teknolojileri Tanımak isteyen üst düzey yöneticiler ve Bilgi-İşlem Yöneticilerinin Bilişim Sektörünü ve Kurumsal Teknolojileri Tanıması, bu teknolojileri hizmet verdikleri firmalar için değerlendirmelerinin sağlanması, Türkiye'de ve dünyada en son bilişim teknolojileri ve trendleri konusunda bilgi sahibi olmaları üzerine oluşturuldu.


Teknolojik Grubun komiteleri tarafından desteklenen eğitim programı, Teknolojik Grup Lideri Sn. Mustafa Kuğu tarafından geliştirildi ve organize edildi. Prof. Dr. Talat Çiftçi’nin katkılarıyla Bahçeşehir Üniversitesi BÜSEM çatısı altında 06 Kasım tarihinde başlıyor olacak. Bu eğitimlerle birlikte komiteler ve dolayısıyla Teknolojik Grup çatısı altında güncel bilgi paylaşımını sağlayarak sektöre katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu proje’de Bilişim sektöründeki  uzmanlık  ve satış/liderlik alanlarındaki teknolojik grup üyeleri (genel müdür, CEO, CFO, satış-pazarlama müdürü) sosyal sorumluluk gereği hiçbir ücret almadan ders verecekler. Sektörden bazı Donanım ve Yazılım üreticilerimiz de Programın ders içeriklerine  ürün/çözüm portföyleri ile katkı sağlayacaklar. 

ERP Komitesine ayrılan eğitim saatinde, ERP sistemlerinin tarihçesi, ERP Pazarı, Kurumların ERP ihtiyacı, ERP Çözüm Haritaları, Proje Yönetimi, ve metodojileri, Proje Denetleme, ERP Satınalma süreci  süreci üzerine bilgi paylaşımında bulunacağız. Eğitim sonrasında da komitelerin üyesi olarak networking toplantılarına katılarak güncel işbirlikleri geliştirmelerine olanak sağlamış olacağız.

ERP Komitesi olarak da bu ve benzeri eğitimlerle birlikte ERP konusunda bilgi paylaşımını hızlandırmaya ve Üniversitelerle işbirlikleri geliştirerek ERP sektöründe ihtiyaç olan yetişmiş insan gücü ihtiyacına katkıda bulunmaya adayız. Üniversiteler ile ICT sektörü arasında köprü oluşturmaya fayda sağlayacak olan Bilişim Akademisi programı ile ilk adımımızı atmış olacağız.