Türkiye’nin ilk Kurumsal Çözümler Rehberi Mart ayında yayınlanyor.

Türkiye’nin ilk Kurumsal Çözümler Rehberi, Mart ayında ERP Komitesi tarafından BThaber ’in katkılarıyla yayınlanıyor olacak. 100 sayfalık bu rehberde, 15 konsept, Kurumsal Yazılım Pazarı büyüklüğü, ve pazar hakkında yorumlar ile birlikte ERP (Kurumsal Kaynak Planlama), BI (İş Zekası), CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi), MES, CAD ve PDM Entegrasyonu, EAM (Kurumsal Varlık Yönetimi), Demand Planning and Forecasting (Talep Tahminleme ve Planlama), Open Source ERP (Açık Kaynak Kodlu Kurumsal Kaynak Planlama yazılım), HCM (İnsan Kaynakları Yönetimi) konularında çözüm geliştiren 51 Çözüm Üreticisi ve Hizmet Sağlayıcı firma ve 10 ERP Kullanıcısı, 8 Danışmanlık firması, 3 Akademisyen ve 1 Dijital Platform’un katkılarıyla hazırlanıyor.

 
Rehberde yer alan şirketler, şirket künyesi, 2012 yılında gelirleri, şirket yöneticilerinin, iş ortakları nın  iletişim bilgileri, 2013 – 2015 Türkiye Kurumsal Yazılım Pazarındaki vizyonu, ürün, dikey ürün veya özel çözüm ve hizmetleriyle ilgili bilgileri, ürün sorumlularının iletişim bilgileri, kanal yapısı ve fiyatlandırma bilgileri ile yer alacaklar.

Ayrıca, ERP’nin tanımı, kapsamı, seçimi ile birlikte, ERP proje yönetimi, diğer kurumsal çözümlerle entegrasyon, projelerde dikkat edilecek hususlar, başarı ve başarısızlık faktörleri ile ilgili makaleler ve yazılar ERP kullanıcılarına yol gösterecek niteliktedir. Bu yönüyle Kurumsal çözüm arayışında olan firmalar için güncel bir kaynak ve rehber olma özelliğinde olacaktır.