IT’ciler, IT’nin Yönetimdeki Yerini ve Dijital Dönüşümü Konuştu



11 Şubat tarihinde İstanbul Marriott Hotel Asia’da düzenlenen ve moderatörlüğünü 2012-2016 dönemi Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tosunoğlu’nun yaptığı “GELECEĞİN LİDERLERİ – IT’CİLER” Etkinliğinde MV Holding Bilişim Teknolojileri Müdürü Ethem Topgül, Bank Mellat Bilişim Teknolojileri Müdürü Ferhat Kaysı, Kiğılı Bilgi sistemleri ve Teknolojileri Direktörü Gürkan Taşkıran ve Steigenberger Bilgi İşlem Yöneticisi Serkan Yücesan konuşmacı olarak yer aldı. Ayrıca etkinliğe katılan BThaber Şirketleri Genel Müdürü Murat Göce de deneyimlerini IT’cilerle paylaştı.


Etkinlik Kurumsal Dönüşüm Platformu Koordinatörü M. Göker Sarp, ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşüm Platformunun gelecek dönem faaliyetlerini paylaşımı ile başladı. Moderatörlüğünü Ahmet Tosunoğlu’nun yaptığı etkinliğin ikinci bölümünde ise, Yönetişim, Dijital Dönüşüm, Dijital Liderlik, IT Bölümünün Pazarlaması ve IT Bölümünün Yönetim Katındaki Yeri konu başlıkları katılımcılarla beraber değerlendirildi.

İkinci bölümde özellikle Bilgi İşlem yerine Bilgi Teknolojileri ünvanının kullanılmasının daha geçerli olacağı, günümüzde IT’cilerin tüm departmanlarla iletişim içinde olduğu ancak yaptığı projelerin fayda – maliyetini ortaya konmasının gerekliliği, IT’ye gelen taleplerin mutlaka önceliklendirilmesinin gerekliliği, masraf merkezi olma durumundan kurtulmasının önemi, gündelik işlerden çıkıp proje öneren, yeni şeyler söyleyen bölüm olarak konumunun desteklenmesi konularında fikir alışverişi yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder