Medya: ERP Komitesi, Online Sektörel Gazete Maxi Haber'de


ERP Komitesi, Marka Bağımsız Danışmanlık Hizmeti Veriyor.

2009 yılında temelleri atılan ERP Komitesi, 13 Şubat 2012 tarihinde kuruldu. Komitenin binin üzerinde akademisyenlerden, yönetim danışmanlarından ve stratejistlerden oluşan bireysel ve kurumsal üyesi var. Bu komite ERP kullanan firmalara, ERP satın alacak kitlelere bilgiyi ulaştırabilmek ve seçimlerini kolaylaştırabilmek için marka bağımsız danışmanlık hizmeti veren bir organizasyon. Dileyen şirket ve kurumlara destek olan Komite, onların doğru ürünü sunmaları, tarafsız bilgi almaları ve doğru yönlenebilmeleri için o firmayı donanımlı hale getirmeye çalışıyor.

ERP Komitesi'nin neden kurulduğu, niye böyle bir oluşuma gerek duyulduğu ile ilgili olarak  ERP Komitesi Koordinatörü Göker Sarp "2010 yılında teknolojiyle ilgilenen insanların bilgi paylaşımı için açtığı bir sanal grup vardı. Bu Grup 2011 yılına gelindiğinde üye sayısını oldukça arttırmıştı. 2012 yılında 1000 üyeyi geçti.
Adı Teknolojik Grup'du ve bu Grup 1000 kişiyi geçince bazı alt konularla ilgili dağılımlara ihtiyaç duydu, çünkü BT kitlesinin genelinin ilgilendiği farklı konular var. Alt başlıklarla daha ilgi çekici çalışma grupları oluşturalım dedik. Bunlara Komite dendi. İlk Komite de ERP Komitesi oldu ve 13 Şubat 2012'de kuruldu. Kurulur kurulmaz ilk hafta içerisinde 100 üye sayısına ulaştık. Bugün itibariyle 1200 üyeyi aştık. Amacımız ERP satın alacak bir kitleye marka bağımsız bilgiyi ulaştırabilecek, seçimini kolaylaştıracak danışmanlık hizmeti vermek. Biz bir sürü grupdan farklı olarak tüm profilleri içimizde barındırıyoruz.


Her profilden üye

ERP kullanıcıları, üreticiler, satıcılar, danışmanlar, Bilgi İşlem Müdürleri, firma sahipleri, yöneticiler, IT basın yetkilileri ve akademisyenler, hepsi bizim profilimiz. Yani bir kişi ERP almak istediğinde, bağımsız danışmanlar da, daha önce almak istediği marka ile ilgili referans alacağı insan da, yol gösterecek akademisyen de bizim üyemiz. Toplu haldeyiz. 2 tane üye profilimiz var: biri aktif, biri de temel üye. Temel üyeler sadece izleyici durumunda. Aktif üyeler ile sürekli iletişimde olabilirsiniz. Bunların üyelik listesinde isimleri var. Komiteye etik değerleri bozmadığı sürece herkes üye olabilir. ERP seçimi konusunda danışmanlık yapabilecek kişiler bir markanın temsilcisi olamıyor, bağımsız danışman olmak zorunda" dedi.

Her toplantıda basından bir kişi moderatör

Komitenin kurulduğu günden beri neler yapıldığı hakkında da bilgi veren Sarp "Öncelikle ERP üreticilerini 7 Mayıs tarihinde biraraya getirdik, yaklaşık 10 firma toplandı. Her toplantımızda basından bir kişi moderatörlüğümüzü yapıyor. 7 Temmuz'da ilk defa networking toplantısı yaptık. Buraya tüm profilden insanlar çağrıldı. Birbirleri arasında işbirlikleri, bilgi paylaşımları olabilecek insanlar biraraya geldi. Komitenin bundan sonra yapacağı faaliyetleri tanıttık. Medyayla profesyonel ilişkiler üzerine bir eğitim düzenledik. Her profile uygun eğitimlerimiz var. Bundan sonra yapacağımız eğitimler planlandı, sitemizde duyuruldu. Akademisyenlerin hazırladığı bağımsız dökümanlar sitemizden ücretsiz edinilebiliniyor. Bir firma ERP almak istediği zaman ücretsiz koçluk yapıyoruz. Onlar rahat etsin diye tarafsız bilgiyi ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

ERP kavramını anlatan televizyon reklamı

Önümüzdeki bir yıllık dönemle ilgili başka birçok planları olduğunu söyleyen  Sarp, "ERP kavramını anlatan bir televizyon reklamı çekmeyi düşünüyoruz. 100 posterlik yeni bir kampanyaya başladık. Bireysel ve kurumsal olarak ERP kavramını destekleyen, öneren insanların posterlerini hazırlıyoruz, dergilere, basına ve sosyal medyaya sunuyoruz. Bunlar yavaş yavaş yayınlanmaya başladı. ERP kavramı bilincini artırıcı bir çalışma değil ama farkındalık yaratacak bir çalışma. Yani ERP konusunda ciddi farkındalık yaratacak faaliyetlerimiz var. Patronlar için akademisyenler tarafından verilen "ERP Nedir?" seminerlerimiz var. "ERP almak istiyorum, patronuma nasıl açıklarım?" tarzında orta düzeyde eğitimlerimiz mevcut. ERP satıcıları için de doğruyu aktarabilmeleri için "Sunum Teknikleri" üzerine eğitimler veriyoruz. Bunlar planlandı, tarihleri belli, sitemizde duruyor. Yani biz bir firmayı doğru ürünü sunabilmesi, tarafsız bilgiyi bizden alabilmesi ve doğru yönlenebilmesi için donanımlı hale getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca proje nasıl gidiyor diye bağımsız danışmanlarımız var" dedi.

Komitenin dernekleşmesiyle ilgili olarak da Sarp "Özellikle dernek adını almak istemiyoruz. Kısa vadede böyle bir çalışmamız yok, platform şeklinde devam edeceğiz. Komitenin her üyesi bir şey üretmek için çalışmak zorunda" dedi.