Birlik ve paydaş olmanın üçüncü yılı...

9 Nisan Perşembe günü düzenlenen ERP Komitesi’nin 3. yaş günü kutlamasının ardından Dengenet’in Yönetici Ortağı Cenk Terim düşünce ve yorumlarını paylaştı...

Dengenet Yönetici Ortağı Cenk Terim
ERP, Türkiye'de belki ilk kez bu kadar kurumsal bir kavram haline geldi; çünkü ERP Komitesi'nin bu yoldaki çabaları gerçekten şapka çıkartılacak ölçüde. Komite, Kurumsal yazılım ekosistemindeki herkesi kucaklıyor, bunun daha da gelişeceğine dair umut vaat ediyor. Üçüncü yılında ERP Komitesi, ERP'yi kavramsal bir marka haline dönüştürmenin eşiğinde.

Geçmişten günümüze, Türkiye'de ERP ekseninde çalışan birey ve kurumların yakındığı en temel sorun; ERP konusundaki toplumsal farkındalığın ve bilincin gelişmiş ülkelere kıyasla oldukça düşük olması. Farkındalığı ve bilinci yükseltmek için atılan kimi adımlar bu yönde olumlu sonuçlar verse de genellikle pazarlama temelinde gelişmiş, kısıtlı çevrelere erişebilmiştir.

Bu temel soruna odaklanan ERP Komitesi, “odağında sorun; hedefinde çözüm” olan bağımsız bir yapı olarak üç yıl önce kuruldu. ERP'nin tüm paydaşlarını da (yazılım üreticileri, çözüm sağlayıcıları, yönetim danışmanları, akademisyenler, kullanıcılar) bu soruna eğilmeye ve çözüme katkı sağlamaya davet ederek, onları aynı çatı altında birleştirme başarısını gösterdi.


Kurumların verimliliğini yükseltmek, ERP konusundaki farkındalığını artırmak ve yol göstermek amacıyla kurulan ERP Komitesi'ni, gücünü üyelerinin kolektif çalışmalarından alan ve geniş çevrelere ulaşmayı hedefleyen bir "kurumsal dönüşüm hareketi" olarak nitelemek doğru olacaktır.


Önemi her geçen gün katlanarak artan bilgi yönetimi ve kurumsal dönüşüm için çok önemli olan bu harekette emeği geçen herkesi kutluyor, ERP Komitesi’ne nice başarılı yıllar diliyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder