Artık ERP Komitesi’nden Kurumlardaki Dijital Yetkinliği Geliştirmesi Bekleniyor.

Kurumsal Bilgi Teknolojileri ve A&F Dijital Teknolojileri'nin CEO'su Burhan Oralp'in ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşüm Platformu’nun 9. Yıldönümüne ilişkin düşünce ve dileklerini yayınlıyoruz.

Tebrikler! 

9 yıl önce bir ERP üreticisinin ev sahipliğinde ERP yerli ve yabancı yazılım firmaları temsilcileri bir araya gelmiştik. Gelen temsilcilerin ürünleri KOBİ’lere yönelik çözümlerdi ve KOBİ’lerin büyük çoğunluğunun; “ERP” nedir bilmediği ve beklentilerinin de bir ERP yazılımı ile alakasız olduğu dönemlerdi. O yıllar bırakın Endüstri 4.0, ile dijitalleşme hedeflerini, muhasebe programları ERP yazılımı sanılıyordu maalesef. Tabii ki bu durum tüm KOBİ’ler için geçerli değildi. Ama neredeyse tamamına yakını bu şekilde düşünüyordu. Önce “ERP nedir? ”i anlatıyorduk, bir nevi ücretsiz danışmanlık yapıyorduk.

İşte o dönemlerdeydi bu ilk toplantımız.  Ve toplantıda “ERP ’nin ne olduğu yazılı, sözlü, görsel basında duyurmak ve bununla ilgili etkinlikler düzenlemek” kararını aldık.

O günlerde ERP Komitesi’nden “ERP Nedir” 'i anlatılması istenirken, bugün “Dijital Yetkinlik” 'i geliştirmesi bekleniyor. ERP Komitesi danışmanlıkları tarafsızca verebilen, sanayi kuruluşlarının yanı sıra, bu konuda Üniversitelerimizde eğitim alan ve teoriye gömülmüş mühendis adaylarına da bilgilendirme seminerleri vermektedir. Bu değişim ve gelişimde rol alan Sayın Sarp ve Komite Üyelerini tebrik ederim.

Pandemi nedeniyle bu sene bir araya gelemiyoruz. O nedenle bu yazımla, başta Sayın Göker Sarp’a ve ERP Komitesi’nde yer alan tüm kuruluş ve bireylere teşekkür ediyor, yıldönümümüzü kutluyor, esenlikler diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder