ERP Komitesi Antalya toplantısı 15 Mart Cumartesi günü The Marmara Antalya'da düzenlendi.


15 Mart Cumartesi günü ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşüm Platformunun Antalya’daki ilk toplantısı, Vodafone ev sahipliğinde, ERP Komitesi Antalya temsilcimiz Sembol İnşaat İş Uygulamaları Yöneticisi Salim Canpolat’ a vekaleten Bilgi İşlem Yöneticisi Aytek Aydoğan ve ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşüm Platformu Koordinatörü M.Göker SARP ‘ın katılımıyla The Marmara Antalya Oteli’nde 33 kişi ile düzenlendi.

Antalya’daki Kurumsallaşma ve ERP projelerinin değerlendirildiği toplantıda; proje ekiplerinin ve yönetimin ERP projelerine yaklaşımı, ERP üreticisi ve hizmet sağlayıcı firmaların yapısı üzerine görüş alışverişi yapıldı.

Tantur Muhasebe Müdürü Cevat Sümer “- ERP, orta ve büyük firmalar için olmazsa olmaz…” Tantur Bilgi İşlem Müdürü Ümit Açıkalın “- ERP’nin bu vesile ile Antalya’da konuşuluyor olması çok iyi ve insan kaynağı çok önemli. Bilgi İşlemciler olarak bu sistemlerin dışında kaldık:” Biblio Globus Türkiye Bilgi İşlem Müdürü Mehmet Egemen Özkan “- Bir adım öne geçmenin yolu İş zekasından geçiyor…” Cantek ERP Proje Lideri Duygu Alkış “- ERP’nin çalışması için veriler ile beslenmesi gerekli. Kullanıcılar yaptıkların işin kaydını mutlaka girmeli. Bu da işlerinin bir parçası bence, yaptıkları işin kaydının girilmesi ile iş tamamlanıyor, aksi halde iş yapılmamış sayılıyor. ERP öncesi kullanıcılar 10 yere bilgi verirken, ERP ile tek yere veri girmesi ile 10 kişinin veriyi görmesi mümkün ve bu bilginin sahibi de veriyi giren kişi, bunun önemi farkedilmeli…” İsmail Yılmaz / Cantek “- Firmalarda ERP birimi ve seyir defteri kesinlikle olmalı…” Fatih İnan / Cantek “- Belli bir seviyeden sonra kullanıcılarda sistemi sorguluyor…” Öğer Bilgi İşlem Yönetici Ahmet Heman “- Süreçleri hızlandırıp otomasyonu sağlarsak ERP şartlarını sağlamış oluruz…” Devrim Köse / Sirene “- Türkiye’deki firmaların ortalama ömrünü dikkate alırsak, firmalar ERP geçişi için gerekli olan firma kültürünü oluşturamadan kapanıyor durumda…” Calista Finans Müdürü Ali Durur “- Yurtdışı firmalar sonuçlarının ve nedenlerinin paylaşıldığı sistemler kuruyor. Türkiye’deki aile şirketleri bunun çok gerisinde kaldı. Çözüm üreticileri yatırımcıların isteklerini gözetmeli…”

Antalya’ya özel olarak Turizm, Tarım ve diğer sektörlere yönelik çalışma grupları faaliyetlerine başlayacak ve hazırlayacakları teknik görüşleri içeren ERP kullanımı raporlarını yayınlıyor olacaklar.

Antalya’daki toplantıya gibi kurumların bilgi işlem, üretim planlama, mali işler bölümlerinden katılımlar oldu.