ERP Komitesi, İnşaat ve taahhüt sektörü 3. ve yeni dönem çalışmalarına başlıyor.

ERP Komitesi, İnşaat ve taahhüt sektörü çalışma grubu, 24 Haziran 2015 Çarşamba günü Ankara’da Yüksel İnşaat ev sahipliğinde 3. kez bir araya geldi. 2. toplantı, 8 Mayıs 2015 Cuma günü yeni dönem çalışmaları öncesinde Tepe İnşaat ev sahipliğinde İstanbul’da yapılmıştı. 



Ankara ’daki toplantı Yüksel İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Bülent Güngör ’ün hoşgeldiniz konuşmasıyla başladı. Konuşmasında, İnşaat ve taahhüt sektörü olarak deneyim paylaşımına imkan sağladıkları için mutlu olduğunu, uzun süredir ERP kullandıklarını, bu konuya önem verdiklerini ve yatırım yaptıklarını söyleyen Sn. Bülent Güngör bu vesileyle de toplantının verimli geçmesi ile ilgili dileklerini paylaştı daha sonra sözü alan Yüksel İnşaat Bilgi Teknolojileri Müdürü Sn. Mete Dönmez’in açılış konuşmasıyla çalışma grubu toplantı başlamış oldu.

ERP Komitesi Koordinatörü M.Göker Sarp, ERP Komitesi ve İnşaat çalışma grubunun geçmiş dönem ve gelecek dönem projeleri hakkında bilgi verdikten sonra kurulduğundan beri çalışma grubunun liderliğini sürdüren Tepe İnşaat Yatırımlar Direktörü Murat Ankara’nın moderatörlüğünde katılımcıların bireysel ve kurumsal tanıtımları ile deneyim paylaşımına geçildi. 
Deneyim paylaşımı sırasında, planlama ve proje yönetiminin ERP sistemlerindeki kullanımına, değişim sırasında yaşanan direnç sürecine, ERP ürteticisi firmalardaki sektörel bilginin ve danışmanlığın önemine değinildi.




Ankara’daki toplantı, Ekon Endüstri, Epik İnşaat, Gökçenay İnşaat, Gürbağ İnşaat, Haldız A.Ş., Limak İnşaat, Nurol Grup, Özaltın Grup, Prokon Grup, Rönesans İnşaat, Tepe İnşaat, Yenigün İnşaat, Yıldızlar İnşaat, Yüksel İnşaat ve Yüksel Proje firmalarının bilgi işlem başta olma üzere, mali işler, proje yönetimi, bütçe, planlama ve maliyet kontrol departmanlarından toplam 39 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

İnşaat çalışma grubu, İnşaat sektöründe, ERP projelerinde proje yöneticiliği yapmış, ERP seçimi, ERP projesi ön hazırlıklarında yer almış ve ERP çözümlerin incelenmesinde uzun yıllara dayalı tecrübeleri olan kişilerin katılımıyla 2012 yılında kuruldu.

Bu çalışma grubu ilk defa 2013 yılı Mart ayında İnşaat Sektörü’nde ERP Kullanımı’na ilişkin marka bağımsız sektör raporu oluşturdu. Bu çalışmadan sonra İstanbul’da Tepe İnşaat’da bir araya gelen grup, arasına katılan yeni kişilerle hem raporun daha geniş versiyonu için tekrar start verdi, hem de o tarihten itibaren ERP sistemlerine geçiş yapmak isteyen, çözüm araştıran aday firmalarla deneyim paylaşımı , gönüllü danışmanlık, koçluk ve mentorluk yapmaya başladı.

İstanbul ve Ankara ’daki toplantıların ardından başlayan ERP Komitesi, İnşaat ve taahhüt sektörü 3.ve yeni dönem çalışmalarıyla İnşaat ve Taahhüt Sektörüne Yönelik Kurumsal Çözüm Haritası ortaya konmaya çalışılacak.

İnşaat Çalışma Grubu ’nun yeni dönem çalışmalarındaki amacı, yapı firmalarının tamamını kapsayan bir yaklaşım ile kapsamlı simülasyonlar yapmak ve yapı sektörüne yönelik stratejik kurumsal çözüm haritalarını oluşturmak olacak. 

Bu dönem çalışmaların sonucunda yapı firmalarının geleceği için stratejik ve sürdürülebilir kurumsal çözüm önerileri oluşturmaya başlanıyor olacak.

İnşaat ve Taahhüt Çalışma Grubu'na Katılım İçin Katılım Formunu Doldurmanızı Rica Ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder