ERP Komitesi, ERP Üreticileri ile buluştu.


ERP Üreticileri ve Hizmet Sağlayıcıları Kurul Toplantısı
Türkiye’de faaliyet gösteren ERP üreticileri ve hizmet sağlayıcıları toplantılarının ilki 7 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleşti. İlk toplantıda ERP pazarındaki ürünlerin %50 sinden fazlasının temsilcilerinin yeraldığı toplantıda sektör ve pazarı geliştirici faaliyetler planlandı.

İlk toplantının misafiri SAP Türkiye Eski Genel Müdürü Cem Yeker oldu. Cem Yeker 2008 yılında yapılan sektörle ilgili araştırma sonuçlarını katılımcılarla paylaştı. Toplantı moderatörlüğünü BThaber Genel Yayın Yönetmeni Fatih Sarı yaptı. Komite Yönetim Kurulu Temsilcisi olarak toplantıya M.Göker SARP katıldı.



Katılımcıların, ERP Kurul toplantıları ile ilgili düşüncelerini sizlerle paylaşıyoruz.
ERP Üreticileri ve Hizmet Sağlayıcıları Kurulu ve üyeleri hakkında bilgiler.

“Türkiyedeki iş yaşamımın başlangıcıolan 1995 yılından beri böyle bir oluşum görmedim. Herhangi bir önyargı olmadan biraraya gelinmez ise kimseye bir yararı olmayacaktır.”
Cem Yeker - SAP Türkiye Eski Genel Müdürü

 “Sosyal yönü eksik olan bir sektörüz. Bizden daha fazla rekabet içinde olan şirketler biraraya gelir ve birlikte işyaparlar. Biz müşterilerimiz için masaya değer bırakan bir sektörün üyeleriyiz. Ancak bu değeri geri alamıyoruz. Şirket sermayelerini IT projelerine fazla yönlendiremiyoruz.”
Savaş Komban - Elsys CEO

“Bence ortak payda da neler yapabileceğimize bakmalıyız. Dünya’daki ERP sektörüne ait oluşumlar konusunda internet üzerinden araştırma yaptığımızda sadece Amerika’da bir tane ERP birliğine raslıyorsunuz. Bu yönden baktığımızda bir ilki gerçekleştiriyoruz. Amacımız Türkiye’deki ERP bilincinin artışına odaklanmak olmalı.”
Hakan Özkara IAS Yazılım Genel Müdürü

 “Kapalıçarşı esnafları olsak, her sabah birbirimize hayırlı işler diler, öğlen yemeklerini beraber yerdik. Ancak sektörümüzde böyle bir sosyal adım daha önce atılmadı. Tüm oyuncuların katıldığıbir fuarımız henüz yok. Sektörü doğru kitleyle buluşturmalıyız.”

Behiç Ferhatoğlu - IAS Türkiye Genel Müdürü

“Biraya gelmemiz bile çok önemli. Grubun kendi çabasıyla biraraya gelmesi bir devrim niteliğinde. Bilgi Teknolojileri demek Türkiye için yazılım demek. Yazılım pazarındaki en büyük payı da ERP alıyor. Türkiye’nin yazılım ile bir noktaya gelmesi ve ERP için çok önemli bir hedefimiz var, 2023.”
Fatih Sarı - BThaber Genel Yayın Yönetmeni

“ERP Kullanıcılarına ve sektöre katkıda bulunacak hedef odaklı olacağımız yöntemler olduğunu düşünüyoruz.”

Ahmet Akşit - SET Yazılım Genel Müdürü

“Daha önce hiç bir sektörel toplantıda yer almamıştık. Sektörü geliştireceğine inanıyorum.”

Özlem Açıkel - Workcube Başkan Yardımcısı

“Kurumların Kazançlı çıkacağını düşünüyorum. Pazar rakiplerden oluşuyor. Toplantıları doğru noktalara taşıyabilmek çok yararlı olacaktır.”

Hüseyin Şahin - Uyumsoft Yönetici Ortak


“Yazılım sektörü için gerçekten önemli ve ilk defa yapılan bir toplantı. Sektörde işbirliği mutlaka gerekli. Ortak sorunların karşılıklı olarak daha çok görüşülerek ve ortak çözümler yaratarak paylaşılması, mutlaka yararlı olacaktır. ”
Hakan Akalın - AKDATASOFT Genel Müdürü


“Organizasyon için teşekkür ederim. İhtiyaç olan bir konu. Direkt olarak ERP işinin içinde olan kişilerin birarada olmasıçok ilgi çekici ve yararlı olacağını düşünüyorum.”
Arslan Güler - ETG Yönetici Ortak


“Oluşum için tebrik ederim. Çok hassas bir konu.”
Burhan Oralp - ABAS Türkiye Genel Müdürü


Böyle bir oluşum yok. ERP’cilerin birarada olması çok ilginç geldi. Çok medeni bir oluşum. “
Uğur Nuri Sipahi - Logo Business Solutions İcra Kurulu Üyesi