Yapı Merkezi İnşaat, ERP Komitesine katıldı.



Esra ERDİNÇ
Yapı Merkezi İnşaat ve San. A.Ş.
Genel Proje Yapılandırma ve Denetim Koord.
ERP Komitesi ile tanışmamız İnşaat Sektöründe ERP kullanımı çalışmasının yayınlanması ile oldu. Çalışmayı incelediğimizde benzer fikirleri ve tecrübeleri paylaştığımızı farkettik. Çalışma grubunun; ERP hakkında görüşlerimizi, tecrübelerimizi paylaşabileceğimiz ve yaşanmış tecrübelerden fayda sağlayabileceğimiz, ortak akıl yürütülebilecek bir ortam olduğunu hissediyoruz. Bu platformda benzer süreçleri yaşamış ve yaşamakta olan çeşitli sektörlerdeki firmalar ile bir araya gelip ERP kullanımındaki farklı bakış açılarını da yakalamayı amaçlıyoruz. Belirttiğimiz sebeplerden ötürü çalışma grubunun bir parçası olarak inşaat sektöründe ERP kullanımında yaşadığımız tecrübeleri paylaşmak ve diğer yaşanan tecrübelerden fayda sağlamak istiyoruz.

 
Yapı Merkezi Hakkında

1965 yılında, "insanlığa mutluluk ortamı yaratarak hizmet edecek çağdaş yapı projelerini üretmek ve inşaatlarını gerçekleştirmek" amacıyla kurulmuştur.  

Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A. Ş. yarım asırlık geçmişinde Türkiye’de ve özellikle Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Sudan, Etiyopya, Cezayir ve Fas başta olmak üzere yurt dışında önemli inşaat projeleri gerçekleştirmiştir.

Yapı Merkezi; kurduğu şirketlerle özellikle ulaşım sistemleri; kent içi raylı sistemler; tüneller, köprüler, viyadükler; endüstriyel ve genel hizmet yapıları; konutlar, su toplama ve temin sistemleri; restorasyon, güçlendirme ve onarım işleri ile ilgili yurtiçinde ve yurtdışında sayısız projeyi başarı ile hayata geçirmiştir.

Yapı Merkezi raylı sistemler konusunda bir "Dünya markası"dır. Uluslararası Toplu Taşın Birliği’nin (UITP) “2004 Dünya Raylı Sistem” Ödülü, Yapı Merkezi’nin Estram (Eskişehir Raylı Sistemi) Projesine, UITP 2010 yılı “En İyi LRTS Projesi” Ödülü ve İngiliz Hafif Raylı Sistem Birliği’nin “2010 Yılının Raylı Sistemi” Ödülü yine Yapı Merkezi’nin Kayseray (Kayseri Raylı Sistemi) Projesine verilmiştir. Yapı Merkezi tarafından anahtar teslim olarak gerçekleştirilen ve 2011 yılında işletmeye açılan Ankara-Konya Hızlı Tren Projesi de raylı sistem deneyiminin en önemli halkalarından biridir.

1 yorum: