ERP Komitesi Konya bölgesi temsilcisi Nagehan Gül Fidan Görevine Başladı.

10 Kasım 2015 tarihinden itibaren ERP Komitesi Konya bölgesi temsilciliği görevine Gökmenler Grup ERP Proje Lideri  Sn. Nagehan Gül Fidan seçilmiştir.

Nagehan Fidan, ERP Komitesi Konya Temsilcisi olarak Sanayi, ERP ve Kurumsal Çözüm Kullanıcıları, Akademisyenler, Yönetim Danışmanları, Sanayi Odaları, KOSGEB vs kurumlarla ilişkilerin daha etkin sürdürülmesine katkı sağlıyor olacaktır.

Konya bölgesi ERP Komitesi temsilcimiz Nagehan Fidan hakkındaki bilgileri özgeçmişinde bulabilirsiniz. 

Nagehan Fidan, 1992 Konya doğumlu ve Selçuk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunudur. Akademik yaşamındaki tez çalışmalarını Tedarik Zinciri Yönetimi, Tersine Lojistik ve Farklı Zamanlarda Depo Çıkışlı  Heterojen Araç Rotalama Problemleri konuları üzerinde yapmıştır.
Profesyonel iş hayatına 2014’te İttifak Holding Adese’de başlamış ve aynı yıl içerisinde Perakende sektöründe “Farklı Zamanlarda Depo Çıkışlı Heterojen Araç Rotalama Problemi İçin Çok Amaçlı Metasezgisel Bir Yöntem” olarak geliştirilen başarılı bir proje gerçekleştirmiştir. Söz konusu proje 9-11 Eylül 2015 tarihlerinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen YAEM 2015-ODTÜ 35. Ulusal Kongresi’nde sunulmuştur.


Daha sonra 2015 yılında Gökmenler Grup bünyesinde Rengarenk Çocuk ve Genç Mobilyası şirketinde ERP & Üretim Planlama departmanında ERP Proje Lideri olarak görev almaya başlamıştır. Halen bu işletmede bir ERP sisteminin yerleştirilmesi, iş süreçlerinin yapılandırılması/geliştirilmesi, Kapasite Planlaması alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.


“Konya’da şu an ERP kullanım düzeyi düşük olarak nitelendirilebilir. Kurumsal ve uluslararası faaliyet gösteren şirketlerin haricindeki pek çok yerde, yönetim ve planlama faaliyetleri nispeten çok basit ve manuel seviyede sürdürülmektedir. Bu durum pek çok küçük ölçekli işletmede belli bir noktaya kadar iyi sonuçlar verse de bu işletmelerin büyüme ve sıçrama hedeflerine yanıt veremediğiniz gözlemliyoruz.  ERP kullanımının yaygınlaşmamasının nedeni, ERP çözümlerinin yeterliliğinden ziyade, şirketlerin bu sistemi kullanım tarzladından ve yaklaşımlarından kaynaklandığını düşünüyorum. Ancak son yıllarda bu bölgede, hem ERP konusunda hem de bu sistemleri etkin kullanma konusunda hızlı bir ilerleme ve farkındalık söz konusu olmaya başladı. Bu alanda kaydedilen ilerlemeler, eminim ki bölgenin sanayileşmesine ve dolayısıyla ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder