ERP Komitesi 3. Yaşını tüm üyeleriyle birlikte coşkuyla kutladı.


ERP Komitesi tarafından kurumsal çözüm üreticileri, kullanıcıları, yönetim danışmanları, akademisyenler ve medya temsilcisi olan tüm üye profillerine yönelik yılda bir kez düzenlenen Networking toplantısında, aynı zamanda ERP Komitesinin 3. yaş günü de coşkuyla kutlandı.  

ERP Komitesi ve kurumsal dönüşüm platformu, kurulduğu 13 Nisan 2012 tarihinden itibaren ve marka bağımsız iletişim ve deneyim paylaşımı için olanak sağlamaya devam ediyor. İstanbul haricinde 5 bölgede de etkinliğini sürdüren ERP Komitesi bu yıl 6.000 üye ve takipçi sayısını aşarak büyümesini sürdürüyor.

Kurulduğu ilk yıl, kurumsal dönüşüme yönelik farkındalık çalışmalarına ağırlık verirken, ikinci yıl ek olarak bölgesel organizasyonlara, üçüncü yıl da Türkiye çapında düzenlediği ERP, CRM, İş Zekası, Stratejik Planlama, Tedarik Zinciri Yönetimi gibi seminerlere ağırlık verdi.

9 Nisan akşamı Point Otel Barbaros’da Deutsche Messe Group ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe ABAS Türkiye, Admin Bilişim, Akdatasoft, Altıgen,  AOS Bilişim, Arıkanlı Holding, Arma-Elektropanç, Axpart Bilişim, b4dynamics, Bilge Adam, Bilgi Teknoloji Danışmanlık, Bilgi Üniversitesi, Biltay Teknoloji, Birleşik Uzmanlar, Bthaber, CPM Yazılım, Çelik Grup, DB Systems, Deloitte, Dengenet, Deutsche Messe Group, Devre Bilgisayar, DNA Proje, DPP, eFinans, Elit Çikolata, EMS Yazılım, ERP Haber, ETG, ETG Retail, EY, FIT Solutions, Grafikers, Grup PERYOD, Güney Bilgi İşlem, HBS Yazılım, IAS, Inka Fixing, Inspark, İletişim Yazılım, İlke Çözüm, İSİS Bilişim, Katipoğlu Danışmanlık, Kota, Kuzu Deri, Link Bilgisayar, Login Yazılım, Logo Yazılım, Mag Consulting, Maltepe Üniversitesi, MERBERK, Metist Hukuk, Mikro Yazılımevi, Mikroişlem Bilgisayar, Mit Consulting, MNC Enerji, Müşteri Deneyim Merkezi, Nebim Neyir Bilgisayar, Netadam Bilgisayar, Netbir Teknoloji, Netsuit Türkiye, Okan Üniversitesi, Özay Teknoloji, Pargesoft, Penta Teknoloji, PRODA, Pronto Eventi, PTC, Sabah Gazetesi _Reel Sektör, SAM Danışmanlık, Senkron, Set Yazılım, SDN, Sunny Elektronik, Tanrıverdi Tekstil, Tek Danışmanlık, TEKNO MACCAFERRİ,  Teknosol, TUYAD, to the point, UMA Bilisim, Uzman Erp, Venti Danışmanlık, Vestel, Wipro ve Workcube firmalarından toplam 126 üye ve takipçi katıldı.


Etkinlikte, ERP Komitesinin üç yılı, İstanbul, Bursa, İzmir ve Eskişehir’den gelen katılımcılar ile beraber değerlendirildi ve yakın dönemdeki projeler konuşuldu, gecede 1995 – 2002 yılları arasında SAP Türkiye’nin Genel Müdürlüğünü yapan Sn. Behçet Yanmaz, misafir konuşmacı olarak yer aldı. Etkinlik sırasında 9 Nisan tarihinin "Kurumsal Dönüşüm Farkındalık Günü" olarak belirlenmesi yönünde ilk adım olarak tüm katılımcıların desteğiyle imza toplanmaya başlandı.

Perşembe sabahından itibaren Türkiye çapında kötüleşmeye başlayan hava koşulları nedeniyle diğer bölgelerden İstanbul 'daki etkinliğe katılım önceki etkinliklere göre daha az olduğu gözlemlendi.

Gecede, yönetim danışmanları ve akademisyenler kurulu moderatörü Sn. Cem Yeker, Türkiye’deki kurumsal yazılım pazarının büyüklüğü ile ilgili, yönetim danışmanı üyelerimizden Sn. Yağmur Katipoğlu, ERP ve kurumsal yazılımların nasıl seçildiği hakkında , akademisyen üyelerimizden Sn. Halefşan Sümen, ERP projelerinde başarı için neleri eksik yaptığımız hakkında, iş zekası danışmanı ve eğitmenlerindenSn. Ömer Zeybek, ERP sistemlerini hangi amaçla kurulduğu konusunda, Sn. Servet Şahin, perakende sektörü, Sn. Erim İnanç ta inşaat sektörü’nde kurumsal yazılım kullanımına yönelik, Sn. Cenk Terim özel yazılımların geliştirilmesi ve ömürleri hakkında, Sn. Ahmet Tanşık da tedarik zinciri yönetimi ve ERP etkileşimi hakkında görüşlerini ,son olarak CRM danışmanı ve eğitmenlerinden Sn. Erdem Özşen, CRM satın alırken davranış şeklimiz ve CRM felsefesini ne kadar benimsediğimiz hakkında yorumlarını paylaştı.

Medya temsilcilerinden TechInside Yayın Koordinatörü Sn. Fatih Sarı, kurumsal çözüm üreticilerinin ürün ve hizmetleri için yeterince içerik üretemediğini, İnterpromedya Genel Müdürü Sn. Murat Göce de Bilişim sektöründe birlikte iş yapma kültürümüzün henüz olgunlaşmadığı yönündeki görüşlerini paylaştı.