İnşaat ve Taahhüt Sektörüne Yönelik Kurumsal Çözüm Haritası

ERP Komitesi, İnşaat ve taahhüt sektörü 3. ve yeni dönem çalışmalarına başlıyor.

Geçtiğimiz 3 yıl içinde inşaat çalışma grubumuz inşaat ve taahhüt sektöründe ERP kullanımına yönelik 2 kez rapor üretmiş ve sektörle paylaşmıştı. Bu raporlarda çalışma grubu üyelerimizin ERP deneyimleri ve öngörüleri marka bağımsız olarak yayınlanmıştı.

Şimdi ERP Komitesi, İnşaat ve taahhüt sektörü için yeni dönem çalışmalarına başlıyoruz.

İnşaat Çalışma Grubundaki yeni dönem çalışmalarının amacı, yapı firmalarının tamamını kapsayan bir yaklaşım ile kapsamlı simülasyonlar yapmak ve yapı sektörüne yönelik stratejik kurumsal çözüm haritası oluşturmak olacak. Bu çerçevede, yapı firmalarının iş yapma şekillerine göre tüm aktiviteleri ve bu aktivitelere bağlı olan alt aktivitelerine yönelik çözümlerin nasıl şekilleneceğini hep beraber irdeliyor olacağız.

Bu çalışmalarımızın sonucunda yapı firmalarının geleceği için stratejik ve sürdürülebilir kurumsal çözüm önerileri oluşturuyor olacağız.

8 Mayıs tarihinden düzenlenecek olan inşaat ve yapı sektörüne yönelik yuvarlak masa toplantısına katılmak için lütfen katılım formunu eksiksiz doldurunuz.



İnşaat Çalışma Grubu Hakkında
İnşaat seköründen kişilerin yer aldığı çalışma grubu 2012 yılında kuruldu ve Mart ayında ilk çıktıları için çalışmalarına başladı. İnşaat sektöründe, ERP projelerinde proje yöneticiliği yapmış, ERP seçimi, ERP projesi ön hazırlıklarında ve ERP çözümlerin incelenmesinde uzun yıllara dayalı tecrübeleri olan kişilerin katılımıyla İnşaat Sektörü’nde ERP Kullanımı’na ilişkin marka bağımsız sektör raporunu üretmiş oldular.

Bu çalışmadan sonra İstanbul’da bir araya gelen grup, arasına katılan yeni kişilerle hem raporun daha geniş versiyonu için tekrar start verdi, hem de ERP sistemlerine geçmek isteyen, araştıran aday firmalarla deneyim paylaşımı  ve gönüllü danışmanlık yapmaya başladı.

ERP Komitesi Hakkında
ERP Komitesi Türkiye’deki ERP kullanıcıları, akademisyenler, yönetim danışmanları, stratejistlerin yanı sıra ticaret, sanayi ve hizmet sektöründeki kuruluşlar ile İş Uygulamaları sektöründe faaliyet gösteren firma ve organizasyonlar arasında bir iletişim merkezi olmak amacıyla 13 Şubat 2012 tarihinde kuruldu ve 6.000’den fazla bireysel ve kurumsal üyesi bulunuyor.