ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşüm Platformu, kurulduğu günden bu yana marka bağımsız iletişim ve deneyim paylaşımı için imkânlar yaratmaya devam ediyor.

ERP Komitesi tarafından kurumsal çözüm üreticileri, kullanıcıları, yönetim danışmanları, akademisyenler ve medya temsilcisi olan tüm üye profillerine yönelik olarak 9 Nisan Perşembe günü düzenlenen Networking etkinliği ve aynı zamanda ERP Komitesinin 3. yaş günü kutlamasının ardından IAS CEO'su Behiç Ferhatoğlu'nun düşünce ve yorumlarını paylaştığı röportajı yayınlıyoruz. 

ERP Komitesi üçüncü yaşını, geçtiğimiz hafta komiteye emeği geçen tüm dostlarıyla birlikte kutladı. Üçüncü yaş kutlaması hem geçtiğimiz üç yılı değerlendirdiğimiz hem de Komitenin gelecek yıllarda neler yapabileceğine ilişkin hayal ve planlarımızı paylaştığımız heyecan verici bir etkinlik oldu.

ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşüm Platformu, kurulduğu günden bu yana marka bağımsız iletişim ve deneyim paylaşımı için imkânlar yaratmaya devam ediyor. İstanbul’un yanı sıra farklı bölgelerde de etkinliğini sürdürüyor, çalışmalarını her geçen yıl hem etki hem de yaygınlık anlamında geliştiriyor.  

Üye sayısının bu yıl itibariyle 6 bini aşmış durumda olması, üçüncü yıl kutlama gecesine katılanların tebrik ve motivasyon verici mesajları, komitenin çalışmalarının karşılığını aldığının bir göstergesi.
Bu duruma bir başka örnek, IAS’de birlikte görev yaptığımız, komitenin faaliyetlerinde aktif olarak yer almayan iki yönetici arkadaşımın kutlama gecesi bana söyledikleri.  Arkadaşlarım, üç sene önce komitenin kuruluşunu onlara duyurup “Biz de elimizden geldiğince destekleyeceğiz” dediğimde, işlerin bu noktaya geleceğini hayal bile etmediklerini anlattılar ve bence bu, hepimiz için gurur duyulması gereken bir durum. En başta ERP Komitesi Koordinatörü Göker Sarp için elbette…
Yine başta Göker Sarp olmak üzere emeği geçen herkesin de eline sağlık.

ERP Komitesi, kurulduğu günden bu yana çok yol aldı ve gelecek planları, gideceğimiz daha çok uzun bir yolumuz olduğunu gösteriyor. Kutlama gecesi yapılan değerlendirme ve planlamalar da bunu kanıtlıyor zaten.


Gelecek planlarından, çok hoşuma giden ve bence çok heyecan verici bir tanesi, 9 Nisan tarihinin "Kurumsal Dönüşüm Farkındalık Günü" olarak belirlenmesi fikriydi. Bunun ilk adımı olarak tüm katılımcıların desteğiyle imza toplanmaya başlandı. Hikayesini oluşturabilirsek ve komite üyeleri dışında da destek alabilirsek, kalıcı ve etkinliklerle dolu bir gün olabileceğine inanıyorum.
ERP Komitesi adına bir dergi çıkartılması da beni çok heyecanlandıran fikirlerden bir diğeriydi. Evet, dergi konusunda çok heyecanlıyım ama endişeli değilim. Komite, zaten ciddi miktarda içerik üretiyor. Bunları bir dergi çatısı altında toplamak, içerik üretmekten daha kolay olacaktır, diye düşünüyorum.

CeBIT ile ERP Komitesi arasındaki işbirliğini Kurumsal Yazılım Firmaları ve CeBIT ilişkisini tekrar hareketlendirebilecek can suyu projesi olarak düşünüyorum. Bu sene ERP Komitesi ve CeBIT işbirliği kapsamında projelendirilen “ERP Area” fikri aslında yeni değil. Daha önce denenmiş ancak katılımcı profili dolayısıyla pek başarılı olmamıştı. Profilin düzeleceğini varsayarsak verimli olabileceğini düşünüyorum.


Bu sene Hannover CeBIT’te, Trovarit ERP Area’da gerçekleştirilen ERP Canlı Karşılaşmaları, gayet başarılıydı. Katılan ERP Sağlayıcılarının, Komite tarafından oluşturulacak temel bir senaryoyu sırayla ya da belirli eşleşmeler ile izleyenlerin önünde canlı olarak yürütecek olması izleyenler için de paha biçilmez bir fırsat olacaktır diye düşünüyorum. Bence bu tür bir uygulama, ERP Sağlayıcıları ile ortak forum yapmak kadar etkili olabilir. Bu konuda bir fikir birliği sağlanabilirse, katılımcı olabilecek ERP Sağlayıcılarına, bu fikre nasıl baktıklarını sorabilir ve en kısa sürede planlama çalışmalarına başlayabiliriz.