ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşüm Platformu'nun üye sayısı 7.500’ü aştı.

ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşüm Platformu’nun “Marka bağımsız deneyim paylaşımı” modeli çok önemli vaatler taşımaya devam ediyor. 

ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşüm Platformu üyeleri, platformdan önce elde ettikleri deneyimleri, fayda üretmek için kullanmaya devam ediyor.

Kurulduğu ilk yıl, kurumsal dönüşüme yönelik farkındalık çalışmalarına ağırlık verirken, ikinci yıl Türkiye çapında Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep ve İzmir’de bölgesel organizasyonlara, üçüncü yıl da düzenlediği ERP, CRM, İş Zekası, Stratejik Planlama, Tedarik Zinciri Yönetimi gibi konulardaki “Adım Adım”seminer programına ağırlık verdi.


Ezberimize göre girişimler kâr elde etmek ve bu kârı ortaklarına dağıtmak için kurulur. Topluma faydalı işler ise devlet tarafından yapılır, şirketler ise topluma faydalı işlerle ancak bir sosyal sorumluluk kampanyası çerçevesinde ilgilenirler.

ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşü Platformu, bu ezberi bozan ve var olan mekanizmalara, yapılara alternatif olarak kurulan bir modeldir ve cazibesi; bütün deneyimi toplum yararına kullanmasında yatıyor.

ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşüm Platformuna yönelen deneyim, enerji, ve ilgi her geçen gün artıyor. 24 Ocak tarihinden 6.000 üye sayısına ulaşmışken, bu tarihten 3 ay sonra, 24 Nisan tarihinde 7.500 üye sayısını da aşmış oldu.

3. yılın sonunda, sürdürülebilir ve kalıcı olma koşullarının yerine gelmesiyle 2015 yılında daha hızlı takipçi ve üye kazanmaya başlayan yapı, kısa vadeli değil, uzun vadeli toplumsal etkileri artırmaya yönelik hedefleri belirlemeye başladı; kalıcı değişim yaratmayı, deneyim ve çözüm önerilerini yaygınlaştırmayı ve uzun vadede toplumun desteğini kazanarak Türkiye’deki kurumların “Kurumsal Dönüşüm” hedeflerini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

3 yıl içinde buna yönelik birden fazla küçük adım atılmışken, bu sene 3. Yıl kutlamaları sırasında Türkiye’de Kurumsal Dönüşüme olan farkındalığı artırmak için kutlamanın yapıldığı tarih olan 9 Nisan tarihinin “Kurumsal Dönüşüm Farkındalık Günü” olarak belirlenmesi yönünde büyük bir adım atıldı, gecede,  katılımcılarının desteğiyle imza toplanmaya başlandı.

Bu sene başından başlayarak etkinliklere yönelik artan yoğun ilgi ve üyelerinin desteğinden dolayı ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşüm Platform’u bu sene “hayalcilikle” itham edildiği bir dönemini geride bıraktı ve önemli katkılar sağladığına inananların sayısı da artış gösterdi.

Bu anlamda, ” Marka bağımsız deneyim paylaşımı” modeli çok önemli vaatler taşımaya devam ediyor.

Kendi alanlarında yetki, birçok vizyoner yönetici, danışman ve akademisyen, platform içinde attığı adımlarla bir yandan kendi kariyerlerini devam ettirip öte yandan da sektörün sorunlarının çözümüne ortak oluyorlar.