ERP Komitesi artık ERP üreticileri, kullanıcıları ve Yönetim Danışmanları nezdinde yerini ve misyonunu büyük oranda netleştirmiş durumda.

ERP Komitesi tarafından kurumsal çözüm üreticileri, kullanıcıları, yönetim danışmanları, akademisyenler ve medya temsilcisi olan tüm üye profillerine yönelik olarak 9 Nisan Perşembe günü düzenlenen Networking etkinliği ve aynı zamanda ERP Komitesinin 3. yaş günü kutlamasının ardından Perakende Sektör Danışmanı Sn. Servet Şahin'in düşünce ve yorumlarını paylaştığı röportajı yayınlıyoruz.  

ERP Committee Türkiye, kuruluşunun 3.yılını kutladı.

2012 yılında Sn. Göker Sarp’ın öncülüğü ve ona destek veren birkaç arkadaşın katkılarıyla başlayan gönüllü bir yolculuk bu.
Üstelik herhangi bir profesyonel karşılığı ve beklentisi olmayan bir yolculuk. ERP bilinci ve farkındalığını arttırma hedefiyle 3 yıl önce başlayan bu oluşuma bir şekilde temas edip ben de varım diyenlerin sayısı bugün 6.000’i aşmış durumda.
ERP’yi üreten, satan, alan, kurulumunu gerçekleştiren ve kullananlardan oluşan 6000 kişi.

Bugüne kadar, çeşitli sponsorluk destekleriyle ve birkaç aktif üyenin kişisel ve karşılık beklemeden gerçekleştirdiği katkılarla bir çok seminer,eğitim, toplantı gerçekleştirilip; farkındalık çerçevesinde çok değerli içerikle sahip bir çok da yayın ortaya çıkarıldı.


Hem bizzat yaşadığımız deneyimler hem de istatistiklerin ortaya koyduğu gerçek şu ki; genelde Bilgi Sistemleri ve özellikle de ERP projelerinin büyük bir çoğunluğunun, daha ihtiyacı belirleme sürecinden itibaren başlayan ve en son safhasına kadarki bir çok aşaması olması gerektiği gibi olmuyor. Örneğin; en sık yapılan hatalardan biri; firmaların Bilgi Sistemlerine dair ihtiyaçlarının en son noktadaki patron veya yöneticinin güncel istekleri çerçevesine değerlendirilmesi ve sadece bu noktaya odaklanılması. Oysa bu çıktıların tutarlılığı ve sürekliliği için sağlıklı bir altyapı oluşturulması ve bunun koşullarının layıkıyla yerine getirilmesi gerekir. Bu bilincin ve farkındalığın özellikle kullanıcı bacağındaki karar mercilerine ulaştırılması ve gerçekten anlatılabilmesinin aslında tüm tarafların ve toplamda da sektörün yararına olacağı açıktır.


En başından beri üye olarak dahil olmama rağmen, açıkçası kullanıcı tarafında bulunduğum dönemde yani son bir yıl öncesine kadar bu oluşumun tam olarak ne yapmaya çalıştığı ve neler yaptığı hakkında çok fazla fikrim yoktu. Profesyonel iş yoğunluğunun ortasında koşuşturan bir çok üyenin de benzer durumda olduğunu düşünüyorum.

Bu nedenle, bugüne kadar yapılan tüm faaliyetleri büyük bir saygı ve takdirle değerlendirip, emek verenlere teşekkür ederek, bundan sonraki süreçte kullanıcı tarafına yönelik aktivitelerin daha da arttırılmasının, temel amaç ve hedeflere katkı noktasında daha fazla ivme yaratacağını düşünüyorum.  Zira 3. yıl toplantısının ortaya koyduğu görüntü, Komite artık ERP üreticileri, kullanıcıları ve Yönetim Danışmanları nezdinde yerini ve misyonunu büyük oranda netleştirmiş durumda.

Toplantıda açıklanan yeni komite dergisi bu doğrultuda önemli katkı sağlayacaktır…
Ancak bir başlangıç olarak değerlendirmeli bu.