Kurumsal Yazılım Sektörüne, sektör dışından yatırımcı bir firma...

Palamut Grup, CPM Yazılım’ın çoğunluk hisselerini satın alarak, Kurumsal Yazılım sektörüne adım attı.

2015 yılının ilk çeyreğinde yapılan ikili görüşmeler sonucu 13 iş ortaklı ekosistemi bulunan CPM Yazılım ve CPM Bilgisayar'ın çoğunluk hissesi Palamut Grup tarafından satın alındı.

Palamut Grup, 20 yılı aşkın süreden beri temsilciğini yaptığı Dünya markalarıyla, ayakkabı yan sanayi sektöründe faaliyet göstermeye devam ediyor.

Artık eski Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Halil Vurucu’nun koltuğunda yeni Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Recep Palamut oturuyor olacak. Halil Vurucu’nun ortağı Serkan Ahtagil’in ise Yönetim Kurulu üyeliği devam ediyor.

Nisan'2012, Serkan Ahtagil ve Halil Vurucu
CPM Bilgisayar, 1989 yılında ticari yazılımların uygulanması ve danışmanlık hizmetleri amacı ile kurulmuş ve o tarihten itibaren Link Çözüm ortaklığına başlamıştır. 1997 Yılında ticari yazılımların geliştirilmesi,  özel projelerin uyarlanması amacı ile 5 ortak ile başlayan, sonrasında Serkan Ahtagil ve Halil Vurucu'nun ortaklığında devam eden CPM Yazılım şirketi kurulmuş ve Link üzerinde MRP başta olmak üzere bir çok uygulama geliştirmişlerdir.

2000 yılından itibaren CPM Yazılım tarafından geliştirilmeye başlanan CPM Master ERP ürünü, entegre iş çözümü olarak Kobi ve Kobi üstü pazara sunulmuştur.

CPM Bilgisayar, 2006 yılında Link Çözüm ortaklığından ayrılarak CPM Yazılım'ın çözüm ortaklığına geçmiştir.

2015 yılında da Kurumsal Yazılım Sektöründe şirket birleşmeleri, satın almalar ve entegratörlük hizmetlerinde artışlar devam ediyor.


2013 yılında Logo Yazılım’ın Netsis Yazılım’ı satın almasıyla beraber Türk yazılım sektöründe öne çıkan iki yerli yazılım üreticisi şirket birleşmişti.

2014 yılının hemen başında SAP Kurumsal İş Çözümleri pazarında uzun yıllar hizmet veren UNITEAM, MBIS VE BIZCON birleşerek ACRON isminde yepyeni bir şirket oluşturdular. ACRON, 400’e yakın çalışanı ile Türkiye'nin en büyük SAP çözüm sağlayıcı kuruluşu oldu ve bir çok üründe deneyimli büyük bir danışman ekibine sahip firma konumuna gelmişti.

Bu tür şirket birleşmeleri devam edecek, bu yıl içinde en az tane daha birleşme veya satın alma haberi alacağımızı düşünebiliriz.