ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşüm Platformu, CeBIT 2015'te

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı  Sn. Murat Özer ile CeBIT 'teki değişiklikler, yeni konsept, bu sene yer alacak yeni özel bölümler, ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşüm Platformu özel alanı hakkında yaptığımız röportajı yayınlıyoruz.


CeBIT 'teki Değişiklikler
Yeni konsepti ile 100 % iş Dünyası için tasarlanmış olan CeBIT Bilişim Eurasia bu sene İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköyde 17 – 19 Aralık tarihlerinde düzenleniyor olacak.
İş dünyasından gelen istekler değerlendirilerek Fuar ve Kongre bu sene Perşembe, Cuma ve Cumartesi günlerinde saat 10.00 – 18.30 arası yalnızca iş dünyası ziyaretçilerine açık olacak.
Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Telekomünikasyon, Yazılım, Uydu İletişimi,
Yayıncılık, Kablo, TV ve Haberleşme Sektörünü kapsıyan fuar ile eş zamanlı olarak ta CeBIT Global Konferansları düzenleniyor olacak.

Bu yıl CeBIT Bilişim Eurasia’yada yer alacak yeni özel bölümler
ERP; Eğitim Teknolojileri, Sağlık Teknolojileri, Ar- Ge ve İnovasyon Özel Bölümü, Uydu, Yayıncılık, Kablo ve IP TV özel bölümleri yer almaktadır.


CeBIT Global Konferans kapsamında yerli ve yabancı, sektör duayenleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları ve özel şirket temsilcileri katılımcılar arasında yer alacak.
Konferansın konseptine baktığımızda üç ana bölümün yer aldığını görmek mümkün;
1.Bölümde ; Ulusal ve uluslararası Çağrılı Konuşmacıların gündem konuları üzerinde verecekleri sunumlar
2.Bölümde ; Ulusal ve uluslararası panelistlerin katılım gösterdiği teknik konular üzerinde verecekleri sunumlar
3.Bölümde;  Ulusal ve uluslararası firma sunum ve ürün tanıtımları yer alacak.
Geçtiğimiz sene 18 sarklı ülkeden 705 marka katılımın olduğu ve 84 ülkeden 3.654 uluslararası ziyaretçiyi ağırladığımızı ve toplamda ziyarteçi sayısının 25.000 üzerinde olduğunu hatırlıyacak olur isek bu yıl ki hedefimizin geçen seneki rakkamların üzerine çıkmak olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.
  
B2B Görüşmeleri
Geçsen sene katılımcılarımıza özel başlatmış olduğumuz B2B Match Making toplantılarımız uluslararası boyutlarda büyüyerek bu yıl da devam ediyor. Buradaki amacımız fuar katılımcılarımızı özel olarak dizayn edilmiş olan ikili iş görüşmeleri platformumuzda yerli ve yabancı müşterileri ile buluşturmak.

Odaklandığımız sektörler
Bu sene için özel olarak geliştirilen ziyaretçi çalışmalarında; Bilişim, Teknoloji, Haberleşeme, Sağlık, Eğitim, Finans, Otomotiv,Uydu, Yayıncılık, Turizm, Perakende ve Logistik sektörlerine yoğunlaşıyor olacak.  

ERP Komitesi ile işbirliği
Hannover Messe olarak CeBIT Bilşim Eurasia fuarında önem verdiğimiz en önemli noktalardan biriside iş ortaklarımızdır. Hedefimiz sürdürülebilir uzun dönemli iş ortaklıkları ile birlikte büyümek olup, ERP Komitesi Türkiye organizasyonunu sektör için çok değerli bir çalışma grubu olarak görüyor ve birlikte uzun dönemli iş ortaklığı yapabileceğimizi düşünüyorum.

ERP Komitesi, ERP kullanıcıları, akademisyenler, yönetim danışmanları, stratejistlerin yanı sıra ticaret, sanayi ve hizmet sektöründeki kuruluşlar ile is uygulamaları sektöründe faaliyet gösteren, marka bagimsiz başarılı bir organizasyon olarak gözlemliyoruz.

ERP Komitesi ile geliştirdiğimiz işbirliği ile Türkiye 'nin ERP alanındaki ortak değerlerini gerek yurt içi gerek ise yurt dışı pazarlarına açılımı sağlamak ve gerek katılımcılarımız gerek ise Türkiye ekonomisi için katma değer oluşturmak.


ERP Komitesi ve kurumsal dönüşüm platformu özel alanı
500 m2 ortak bir çatı alanında, A sınıfı standartlar ile donatılmış fuar ana giriş alanında en ön adada, seminer salonlarına yakın bir mevkide konuşlandırılmış bir ada olarak yerleşmiştir. Bu alanın katılımcıları yapılacak olan tüm fuar tanıtım çalışmalarında yer alacaktır.

ERP Komitesi ve kurumsal dönüşüm platformu özel alanı ziyaretçileri
Hali hazırda var olan yerli yabancı Deutsche Messe AG 'nin data bankasında yer alan 1 milyonun üzerideki ziyaretçi datası ile, Deutsche Messe AG 'nin 100'ün üzerindeki ülkede yerleşik olan uluslararası temsilciliklerinin yanı sıra iş ortaklarımızın data bankasında yer alan hedef firmaları davet ederek gerçekleştireceğiz.
Deutsche Messe AG' nin data bankasında ve yurt içi ve yurt dışında özel şirketlerin yanı sıra , kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, hastaneler, enstitüler, sivil toplum kuruluşları ve ticari ateşelikler de yer almaktadır.   
2015 yılı ERP Komitesi ile birlikteliğimizin başlangıcı olarak görüyor ve kurumsal çözümler adına iş yapan iş ortaklarımız ile sürdürülebilir bir büyümeyi hedefliyoruz.
ERP Komitesi Koordinatörü M. Göker SARP 'ınCeBIT Fuarı'na yönelik işbirliği hakkındaki görüş ve yorumları da şu şekildeydi:

ERP Komitesi olarak kurulduğumuz 2012 yılından bu yana CeBIT Fuarı 'ndan uzak kaldık. CeBIT ’in geçen yıl başlayan yeniden yapılanma olarak da adlandırabileceğimiz yeni sürecinde Kurumsal Çözüm Üreticileri ’nin de yer almasının faydalı olacağı inancındayım.



ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşüm Platformuna ayrılan özel bölümde, özellikle hizmet, dağıtım, perakende, inşaat ve otomotiv sektörlerine yönelik ERP, CRM, İş Zekası, İnsan Kaynakları, e-dönüşüm, Tedarik Zinciri Yönetimi, PLM, Mobil ve Bulut Teknolojiler ile ilgili Kurumsal Çözüm üreticileri, yönetim danışmanları, akademisyenler, kullanıcılar, sektörel çalışma grupları ve hizmet sağlayacılarının stantlarının yanı sıra, özel görüşme alanları, seminer ve forum salonu yer alması, seminer ve forum salonunda Kurumsal Başarı Hikayeleri ve Çözüm Önerileri, yönetim danışmanları ve yurt içi, yurt dışı konuşmacıların katılımı planlanıyor.