ERP farkındalığını oluşturmada önemli görev...


9 Nisan Perşembe günü düzenlenen ERP Komitesinin 3. yaş günü kutlamasının ardından Bthaber Yayın Koordinatörü Ayhan Sevgi’nin düşünce ve yorumlarını yayınlıyoruz. 

Tam 25 yıl önce bilişim muhabirliğine başladığımda bana ya da bir başka bilişim muhabirine (Gerçi o dönemde bilişim muhabirleri de pek yoktu ya..) ERP nedir diye sorsanız, size boş gözlerle bakardık. Bugünkü yabancı ERP firmaları (MRP’ciler vardı ama o da pek yaygın değildi)  Türkiye’de yoktu, yerli şirketler ise muhasebe yazılımcıları olarak vardılar…

1995’li yıllara geldiğimizde Türkiye ERP ile tanışmaya başladı. Özellikle 2000 Sendromu ile birlikte ERP hızla gündeme gelmeye başladı. Yabancı şirketlerin sayısı artarken, muhasebe yazılımı yapan yerli şirketler de seviyelerini yükselterek ERP’ye adım atmaya başladılar.


Bugün artık sadece ERP değil, CRM, iş zekası gibi iş uygulamaları pek çok işletme tarafından bilinmesine rağmen bu konudaki farkındalık yeterli düzeyde değil. ERP Komite işte bu noktada önemli ve zor bir görevi üstlenmiş durumda. İstanbul ve farklı şehirlerde düzenlediği toplantılarla özellikle KOBİ’leri bilinçlendirme konusunda önemli çalışmalara imza atıyor. ERP yatırımları kurumlar için verimlilik anlamı taşıyor. İşletmelerin verimliliği yakalamasının kendileri kadar ülkemizin ekonomisi için de büyük bir önem taşıdığını inanıyoruz. BThaber Gazetesi olarak biz de ERP Komite’ye bu çalışmalarında destek vermekten mutluluk duyuyoruz.


ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşüm Platformunun 3. Yaş gününü Bthaber ailesi adına kutluyorum.