ERP Komitesi, ERP sektöründeki büyümenin en önemli katalizörlerinden biri olmaya devam edecek.


ERP Komitesi tarafından kurumsal çözüm üreticileri, kullanıcıları, yönetim danışmanları, akademisyenler ve medya temsilcisi olan tüm üye profillerine yönelik olarak 9 Nisan Perşembe günü düzenlenen Networking etkinliği ve aynı zamanda ERP Komitesinin 3. yaş günü kutlamasının ardından Workcube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Özlem Turhan'ın düşünce ve yorumlarını paylaştığı röportajı yayınlıyoruz. 

Workcube olarak ERP Komitesi ’nin 3. Yılını kutladığı güzel organizasyonda yer almak, bu oluşumun bir parçası olmak bize mutluluk verdi, veriyor. Hayaller ne kadar büyükse sonuçlar o kadar az hayalidir diye bir söz var. ERP Komitesi oluşumunun gönüllü olarak bayrağını taşıyan Göker, sektörümüzdeki birliktelik ve ortak akıl ile pazarı büyütme çabalarındaki eksikliğin, boşluğun farkına vararak çok önemli bir adım atmıştı 3 yıl önce. Göker ’in 3 yıl önce büyük bir hayalle çıktığı bu yolculukta kendisinin baş destekçileri Fatih ve sevgili İzzet’in de muazzam özverileri ile hayallerin birer birer gerçeğe dönüştüğüne tanıklık ettik, etmeye devam ediyoruz.

Yıllardır bilişim veya yazılım başlığı altındaki oluşumların altında münferit katılımlarla var olan ERP ürün ve hizmet sağlayıcıları, doğrudan bu konuda çalışan bir oluşuma şiddetle ihtiyaç duyuyordu. Satış süreci, projelendirmesi, işletmelerin günlük hayatını etkileme düzeyi, iş ortaklığı yapısı, ulusal kalkınma ve verimliliğe etkisi, çalışan insan kaynağının eğitim ve deneyimi ve daha sayamayacağım pek çok önemli konuda diğer yazılımlardan ayrılan kurumsal yönetim yazılımlarını üreten, satan, uygulayan işletmeler kurum içinde ve kurum dışında farklı dilemmalarla karşı karşıya kalıyorlar.


ERP konusunda farkındalık yaratmamız, bilinçlendirme yapmamız gereken pek çok farklı cephe var. ERP satın almış veya alacak işletmeler, devlet kurumları, üniversiteler, danışmanlar, yeni girişimciliğe soyunanlar ve dahası…  ERP komitesinin en önemli ve güzel özelliklerinden biri akademisyeninden danışmanına, IT yöneticisinden ERP üreticilerine, üniversite öğrencilerine kadar bu farklı cephelerdeki tüm oyuncuları kapsayacak bir oluşum olması ve tüm cephelerde bahsettiğimiz bilinçlendirme ve farkındalığın arttırılmasına yönelik projeler hayata geçirmesi. 3. Yıl kutlamasında Göker’in ortaya koyduğu 3 yıllık bilanço bu konuda yapılanları bir arada görmek bakımından etkileyici ve umut vericiydi. Geleceğe yönelik olarak planlanan güzel çalışmalar,  katetmemiz gereken yolun ne kadar uzun olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatmanın yanında ERP Komitesi ’nin bu yolda oynayacağı rolü de fazlasıyla ortaya koydu.

Ülkemizde kurumsal yazılım pazarı henüz istenen seviyede olmasa da içinde büyük bir potansiyel barındırıyor. ERP kullanmayan her işletme potansiyel bir ERP alıcısı aynı zamanda. Ancak gerek müşteri tarafında gerekse sektör ve sektörü destekleyen iş gücü, tamamlayıcı hizmet, çözüm sağlayıcıları alanlarında ciddi bir bilinçlenmeye ve eğitime ihtiyaç var.


Bu sektörün bir parçası kişi ve kurumlar olarak güçlerimizi birleştirirsek yaşadığımız sorunları, geliştirmek istediğimiz konuları daha güçlü daha planlı gerçekleştirebiliriz. ERP Komitesi bizlerin bunu yapabilmesi için önemli bir platform.

ERP sektörü büyüyor, büyüyecek… Yapılacak şeyler saymakla bitmez. Eğitimler, seminerler, ortak akıl toplantıları, arama konferansları, akademik çalışmalar, üniversitelerle işbirliği, bilgilendirici yayınlar, dijital platformlar, tecrübe paylaşımları ve dahası… 3. yıl yemeğinde tanıtılan,  Kurumsal dönüşüm konusunda yayınlanacak dergi, bootcamp eğitimleri, ortak fuar katılımı, “Kurumsal Dönüşüm Farkındalık Günü” ve şu anda aklıma gelmeyen pek çok yeni proje ile ERP Komitesi bu büyümenin en önemli katalizörlerinden biri olmaya devam edecek.


Yolu açık, üyesi, destekleyeni, omuz vereni çok olsun.